Lax- och grönkålspaj

En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stBehövs verkligen ärtor? Jag förmodar att de ska kasseras efter användningen?
Lena
Riktigt gott! Trots att jag gjorde egen pajdeg och tog hela burken med pepparrotost och mindre grädde. Godaste pajen jag gjort, enligt maken och vi två smaskade i oss hela.
Mona
Gott
Anita
Skippade färskosten och tog parmesan överst, gott!!
Eva
Jag lade till fetaost för att få extra sälta och använder naturell färskost. Gott!
Anna
Jag tog med lite av Maries tips. Tog 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl grädde, 3 ägg och 1 dl majonnäs. Skippade pepparrotsost. Tog en vid pajform och gräddade klart på 25 min 175 grader. Tog gravad lax. Hade örtsalt och svartpeppar i gräddsmeten. Det blev jättegott.
Karolina
Alldeles för fet fyllning/äggstanning hade nog blivit bättre med 3 dl 50 /50 mjölk /grädde och 3 ägg. Ingen som helst smak av pepparrot. Laxen blev seg. Hade den i ugnen enl receptet 20 min efter det höjde jag temp till 200 ° och gräddade 20 min till innan den var klar. Ingen höjdare.
Marie