Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med tomat, purjolök, oregano och fetaost

Grilla ett foliepaket fyllt med smarriga ingredienser som lax, tomat, purjolök och fetaost. Smaksätt med fräsch citron, olivolja samt salt och peppar. Kombinera de somriga smakerna med potatis och grillat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i tärningar. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Plocka och hacka oreganon. Smula fetaosten.
  2. Lägg laxbitarna på foliearken, krydda med salt och peppar. Fördela tomater, purjolök, oregano och fetaost på laxen. Ringla över olivolja, saft från citronen och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg paketet på grillen ca 10 minuter.
  4. Servera med kokt färskpotatis och grillat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1/2 purjolök
  • 1 kruka färsk oregano eller torkad oregano (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)
  • 200 g fetaost
  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • 4 folieark
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan