Lätt lantbröd

Betyg 4.4 av 5.997 personer har röstat
Receptet har 181 kommentarer
Lätt lantbröd

Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.

Lätt lantbröd

Ingredienser

1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)

Gör så här

00:45:00
00:30:00
00:35:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

181 st
  • Sonen älskade det! Bytte 2,5 dl av mjölet mot Dinkelmjöl, annars följdes receptet. Enkelt och gott!

    Caroline

  • Så enkelt och gott! Funkar precis som det står men går att variera i oändlighet. Jag arbetade degen i maskin, lät det jäsa och tippade sedan ut det direkt på bakpappersklädd plåt. Sköt bara ihop det och lät det jäsa igen. Gott med lite olivolja i.

    Alexandra

  • Man kan med fördel även kasta i en näve linfrön eller sesamfrön i degen, det blir supergott! (I går kastade jag i både linfrön och sesamfröm, det blev otroligt matigt, mättande och supergott!) Dock föredrar jag att kasta i ½-1 extra tesked salt, det jämnas alltid ändå ut när man knådar och balanserar med lite fuktiga händer, vatten och ev. extra mjöl medan man knådar runt med degen. Detta recept är det enklaste jag någonsin sett - och dessutom lyckats med! Det kommer att bli många, många fler limpor! Håller finfint i skafferiet inlindat i en kökshandduk för att behålla "knaprig yta" och undvika att det blir "svampigt" om man förvarar det i t.ex. plastpåse. Se till att förvara det inlindat i något material som "andas", så håller det sig lika fräscht och smakligt både i dag, i morgon - och om du inte äter upp det innan dess - även i övermorgon! :)

    Jens

  • Hej,ha vad kul att så många experimenterar. Jag råkade ta hela paketet jäst och körde sen på varmluft ca 180 grader. Vägde mjölet och blandade både med råg och havre 2tsk salt och 1 msk honung. Fick för mig att det skulle vara klart efter 25 min. Det blev en jätte stor och fin fluffig och god limpa.

    Annica

  • Lätt bakat och man kan variera med mjöl och mixa olika mjölsorter. Jag arbetar degen i maskin och jäser den i maskinen. Häller det direkt i bakformar . Lägger bakplåtspapper i formarna så inget kladd. Ulrika

    Ulrika

  • Underbar bröd man kan lägga i vad man som helst eller toppa med! Och vem som helst kan göra den. Och så gott att äta som den e bara eller till grytor. Jag bakar inget annat än denna för jag tycker de e så enkelt och gott. Sen kan ja inte baka heller 🤣 har aldrig tålamod. Men detta bröd så gott!! 🍞

    Claudia

  • Perfekt "nybörjar bröd"! Jag brukar ta lite rågmjöl, brödsirap och honung i degen också. Idag slängde jag även i lite brödkryddor. Toppar alltid brödet med flingsalt, ibland kastar jag även på oregano och timjan. Min dotter på 6år som egentligen avskyr mjukt bröd älskar när jag bakar detta, i alla variationer som jag gör det. Hon väljer till och med hembakat bröd med smör över godsaker. Verkligen stort tips om ni har en selektiv ätare där hemma.

    Emilia

  • Jättelätt och billigt bröd att kunna göra. Tog inte alls lång tid. De enda som förbryllar mig är domdär extra 5 minuterna på maxvärme. Är inte riktigt med på om de är 5 min i början av gräddningen eller efter?:)

    Emilia

  • Tog precis ur det ur ugnen och det var fortfarande degigt i mitten ☹️ Följde receptet exakt. Hade det på 200 grader (normal ugn) och i 35 minuter.

    Viktoria

  • Håll i hatten nu, jag bytte ut vanligt svensk mjöl till napolitansk vetemjöl (100% rent vetemjöl). Ni vet dom där pizzorna som får oslagbar deg Brödet med byte av mjöl blev det bästa jag kommit på någonsin! Wow säger jag. Prova om ni vill få en spännande prägel på brödet. Caputo har tex bra mjöl Jag slängde även i pumpa och solrosfrön i degen (3dl kändes lagom, men man kan minska eller gasa efter tycke)

    Alexander

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g

Testa liknande recept

  • Kryddiga julbröd
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig focaccia - bästa receptet
    Betyg 4.2 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bondbröd med pumpakärnor
    Betyg 3.9 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kumminkringlor
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad