Lätt lantbröd

Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.

Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 - 2 tsk salt
11 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl (11 dl mjöl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
00:45:00
00:30:00
00:35:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Hej,ha vad kul att så många experimenterar. Jag råkade ta hela paketet jäst och körde sen på varmluft ca 180 grader. Vägde mjölet och blandade både med råg och havre 2tsk salt och 1 msk honung. Fick för mig att det skulle vara klart efter 25 min. Det blev en jätte stor och fin fluffig och god limpa.
Annica
2025-06-08Lätt bakat och man kan variera med mjöl och mixa olika mjölsorter. Jag arbetar degen i maskin och jäser den i maskinen. Häller det direkt i bakformar . Lägger bakplåtspapper i formarna så inget kladd. Ulrika
Ulrika
2025-05-04Underbar bröd man kan lägga i vad man som helst eller toppa med! Och vem som helst kan göra den. Och så gott att äta som den e bara eller till grytor. Jag bakar inget annat än denna för jag tycker de e så enkelt och gott. Sen kan ja inte baka heller 🤣 har aldrig tålamod. Men detta bröd så gott!! 🍞
Claudia
2025-04-04