Långrullade köttbullar med jordnötssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Långrullade köttbullar med jordnötssås

Långrullade köttbullar med jordnötssås är en lyxigare variant av klassiska köttbullar som passar både vardag och helg. Servera köttbullsspetten med såsen och ris blandat med ärter, majs och paprika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skala och finhacka löken riktigt fint. Lägg lökhacket i en bunke och tillsätt köttfärs och ägg. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Arbeta färsen smidig.
  2. Forma färsen till 8 avlånga köttbullar. Trä upp köttbullarna på 8 grillspett av trä. Pensla köttbullarna med olja. Grilla köttbullsspetten i ugnen 250°C, 10­-15 min. Vänd dem en gång under tiden.
  3. Hacka jordnötter. Blanda dem med crème fraiche och honung.
  4. Servera köttbullsspetten med såsen och ris blandat med ärter, majs och paprika.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl jordnötter
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan