Lammköttbullar "Africana"
Dessa goda lammköttbullar "Africana" serverar du med ris och sallad. Stek köttbullarna av lammfärs, ägg och senap och gör en sås på lök, vitt vin, tomatpuré, apelsin, spiskummin, chipotlepasta, kardemummakärnor, vitlök och majsstärkelse.
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
2 ägg
1 msk senap (typ Dijon)
ca 1/2 dl vatten
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
3 gula lökar
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
saft 2 apelsiner
1 msk spiskummin
1 msk chipotlepaste (finns färdig att köpa)
3 kardemummakärnor
4 vitlöksklyftor (pressade)
2 dl vatten
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (utrört i lite vatten till redning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer