Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammköttbullar "Africana"

Dessa goda lammköttbullar "Africana" serverar du med ris och sallad. Stek köttbullarna av lammfärs, ägg och senap och gör en sås på lök, vitt vin, tomatpuré, apelsin, spiskummin, chipotlepasta, kardemummakärnor, vitlök och majsstärkelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lammfärsen med ägg, senap, vatten, salt och peppar. Forma köttbullar. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken på svag värme i olivoljan ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser utom maizenan. Sjud i ca 20 min tills löken är sönderkokt. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt maizenan och red av till önskad konsistens.
  3. Värm köttbullarna i såsen. Servera med ris och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk senap (typ Dijon)
  • ca 1/2 dl vatten
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Sås
  • 3 gula lökar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • saft 2 apelsiner
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chipotlepaste (finns färdig att köpa)
  • 3 kardemummakärnor
  • 4 vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse (utrört i lite vatten till redning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?