Kycklingtacopaj med rostad majs- avokado- och jalapeñosalsa

Tacopaj är en riktig klassiker saknar du ett får du här ett recept på en modern version med kyckling. Tacokycklingpajen görs med färdig pajdeg, kycklingfärs och taco kryddmix. Med kryddan får pajen snabbt den rätta tacosmaken. Salsan med avokado, jalapeño, majs och salladslök lagar du enkelt medan tacopajen gräddas i ugnen.
Samarbete med:
Santa Maria

Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
1 msk smör
Fyllning
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
ca 500 g kycklingfärs
1 påse Santa Maria taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
3 tomater
2 dl riven ost
Salsa
340 g majskorn
1 msk olivolja
4 salladslökar
1 - 2 msk inlagd jalapeño
250 g fryst avokado
salt
svartpeppar
1/2 lime
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer
8 stBytte ut grädden/vattnet till creme fraiche och färskost. Pajen blev lite syrligare, absolut inte rinnig och bra stadga samt tod slut på ett nafs. Använde detta recept för att göra slut på rester av kyckling- och ytterfile som jag finhackade. Funkade toppenbra! Kommentaren från ungdomarna var: Gör igen!!!
Havvana
Blev helt galet rinnig! Följde receptet till punkt och pricka men hela pajen badade i vatten/grädd/tacokrydds-blask. Smaken var helt okej.
Åsa
Bytte ut avokadon mot mango, blev otroligt gott!
Jasmine
Kräsna tonåringen tog 2 gånger, det är ett bra betyg! 😊 Men vi tog inte i hela tomater utan passerade.
Camilla
Familjen älskar det! Gör egen tacokrydda på salt, smoked paprika, spiskummin och chipotle chilipulver. Majsröran är perfekt till!
Malin
Spontana lovord från tonåringen även den dagen den åts som rester. Den gör vi om
Cecilia
Kan man frysa in denna rätt?
Sanja
Hej Sanja! Ja, det går bra att frysa pajen. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
ICA-köket
var gärna lite tydligare med tider på allt. istället för ”några minuter”, kanske skriva ”4-6” eller liknande. Håller på att laga den just nu, men tror det kommer bli supergott! 😊
Isabelle
Hej Isabelle! Tack för tipset! Hälsningar Michelle
ICA-köket