Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingrulader med fetaost och skinka

Förvandla kycklingfiléerna till saftiga urgoda rullader. Fyll kycklingrulladerna med fetaost, rökt skinka och crème fraiche. Servera med en mustig sås som du enkelt gör av röd paprika, vitvinsvinäger och grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka ut kycklingfiléerna mellan plast, t ex i en plastpåse. Lägg filén på ett ark aluminiumfolie. Lägg på skinka och en rad av getost.
  2. Rulla ihop hårt och tvinna ihop ändarna på aluminiumfolien. Koka lätt i vatten ca 4-8 min beroende på tjocklek (det ska vara 70°C i mitten).
  3. Sås: Strimla paprika. Koka med vatten, vinäger samt grädde i ca 10 min. Kör i mixer med crème fraîche till önskad konsistens. Salta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost, laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 100 g fetaost
  • 8 skivor rökt skinka
  • 2 msk crème fraiche
  • aluminiumfolie
Sås
  • 2 röda paprikor
  • 6 dl vatten
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • salt
Lägg till i inköpslistan