Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingröra på rostat bröd

En välsmakande och god kycklingröra som inte är alltför avancerad. Röran innehåller ljuva smaker från bland annat morötter, lök, selleri, vitlök och naturligtvis kyckling. Ta med röran på grillpicknick och servera med det grillade brödet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, skala och skär ned grönsakerna i grova bitar. Lägg i en gryta tillsammans med hönsbuljong och vitlöksklyftor. Lägg i pepparkornen.
  2. Skär kycklingen i 8 bitar. Lägg alla kycklingbitar och lagerblad i grytan.
  3. Sätt grytan på spisen och koka upp. Låt det sjuda i 1 1/2 timme eller tills allt är mört. Tag gärna upp grönsakerna innan de är helt sönderkokta.
  4. När det hela är färdigt, tag upp kycklingbitarna. Rensa kycklingen från skinn och ben. Lägg köttet i en skål.
  5. Skär ned grönsakerna i mindre bitar och lägg i skålen. Salta och peppra och tillsätt lite av hönsbuljongen och fettet från grytan.
  6. Mosa med en ballongvisp och vänd runt. Strö över lite persilja och timjan.
  7. Servera på rostat bröd med rå spenat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 l hönsbuljong
  • 20 pepparkorn
  • 1 kyckling
  • 3 lagerblad
  • hackad persilja
  • färsk timjan
  • salt och peppar
Till servering
  • torrt bröd (att grilla)
  • spenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?