Kycklingpaté med pistagenötter och basilikasås
Kycklingpaté med pistagenötter och basilikasås smakar fantastiskt och passar perfekt på festbordet. Gör en paté på kycklingfilé, ägg, grädde, kajennpeppar, oliver och pistagenötter och servera tillsammans med den goda basilikasåsen.
Ingredienser
12 portioner
6 kycklingfiléer (6 st motsvarar ca 750 g)
1 msk olja
2 krm salt till kycklingen
1/2 krm vitpeppar
2 ägg
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
2 tsk salt till kycklingsmeten
1 krm kajennpeppar
20 svarta oliver
50 g pistagenötter
Basilikasås
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var på kalas igår och fick denna rätt på buffébordet. Den var supergod!! Mums
Lena
2014-06-15mycket uppskattat av mina vuxna gäster
Susanne
2003-05-07