Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingpaté med pistagenötter och basilikasås

Kycklingpaté med pistagenötter och basilikasås smakar fantastiskt och passar perfekt på festbordet. Gör en paté på kycklingfilé, ägg, grädde, kajennpeppar, oliver och pistagenötter och servera tillsammans med den goda basilikasåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär en kycklingfilé i breda strimlor. Stek strimlorna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Låt dem svalna.
  3. Skär de resterande kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg ner i en matberedare och mixa dem. Tillsätt äggen. Häll ner grädden genom matarröret medan maskinen är igång. Krydda med salt och kajennpeppar.
  4. Hacka oliverna grovt och rör ner dem och pistagenötter i kycklingsmeten.
  5. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 l (för 12 port), noga med margarin eller smör. Fyll formen till hälften med kycklingfärs. Lägg på de stekta kycklingstrimlorna och häll resten av färsen i formen.
  6. Knacka formen försiktigt mot en bänk så att färsen packas hårt. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ den i en större form eller långpanna med vatten. Grädda ca 1 tim.
  7. Basilikasås: Mixa basilikan och ev vitlöken i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät, grön sås.
  8. Låt patén kallna i formen och skär den sedan i skivor. Servera tillsammans med basilikasåsen.

Tips

Vid tidsbrist:
Köp färdig paté och servera med en sås av matlagningsyoghurt och pesto.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 6 kycklingfiléer (6 st motsvarar ca 750 g)
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt till kycklingen
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 2 tsk salt till kycklingsmeten
  • 1 krm kajennpeppar
  • 20 svarta oliver
  • 50 g pistagenötter
Basilikasås
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info