Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglår med citronris

Ugnsstekta kycklinglår och gult ris med smak av citron är enkelt att laga men känns tillagat med omtanke när det serveras.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Blanda olja, soja och honung. Pensla blandningen på kycklingen. Salta och peppra. Stek i ugnen i 20–25 minuter.
  3. Riv skalet av och pressa saften ur citronhalvan. Skala och strimla löken.
  4. Hetta upp matfettet i en gryta eller rymlig kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Fräs spiskummin 5–10 sekunder. Fräs sedan löken tills den är mjuk.
  5. Blanda i gurkmeja, ris och citronsaft och rör om. Tillsätt vatten och salt enligt anvisningen på risförpackningen och koka riset.
  6. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock.
  7. Skär tomaterna i tärningar och blanda ned i riset tillsammans med spenaten.
  8. Servera kycklingen med riset garnerat med citronskal och en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd smör och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g kycklinglår
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 port ris
  • 3 tomater
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2608 kJ / 623 kCal