Kycklinglår med citronris
Ugnsstekta kycklinglår och gult ris med smak av citron är enkelt att laga men känns tillagat med omtanke när det serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g kycklinglår
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk honung
salt och peppar
1/2 citron
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
4 port ris
3 tomater
65 g babyspenat
1 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd smör och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2608 KJ / 623 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater55.5 g
Protein51.4 g
Kommentar
Helt okay,men skulle nog krydda upp kycklingen nästa gång något smaklöst fast riset blev mycket fräscht.
Patrik
2012-06-07