Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med frukt och röd chili

Mumsiga kycklingfilébitar som marinerats i chili, ananasspad och vitlök. Kycklingfilé med frukt och röd chili är den perfekta middagen när du vill bjuda på något smakrikt som har relativt kort tillagningstid.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur chilifrukten och strimla fint. Skiva kycklingfiléerna cm-tjockt. Häll av ananasspadet.
  2. Lägg köttet i en skål. Strö över maizenamjölet. Tillsätt 1/3 av oljan och pressa över vitlöken. Marinera i minst 15 min.
  3. Häll resten av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs kycklingen och chilin. Dela ananasskivorna i mindre bitar. Blanda i dem, physalis, buljong och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
  4. Servera med en sallad på rotsaker och grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk ananas (à 227 g)
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 3 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 12 st physalis (kapkrusbär)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?