Kyckling med citrongräddsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med citrongräddsås

Denna möra, kokade kyckling är helt underbart god tillsammans med den sötsyrliga citrongräddsåsen som får sin smak av bland annat lemon curd. Servera tillsammans med kokt potatis, svart vinbärsgelé och en krispig grönsallad toppad av vinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker. Skala och klyfta löken. Tillsätt buljongtärningarna, löken, persiljan och saltet. Låt sjuda under lock 40-45 min.
  2. Lyft ur kycklingen och håll den varm. Sila och koka ihop buljongen tills 2/3 återstår. Tillsätt grädden och koka ihop tills det börjar tjockna. Rör i matfettet och lemon curden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kycklingen med citrongräddsås, färsk potatis, svart vinbärsgelé och grönsallad med vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 st kyckling (à ca 1,2 kg)
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk lemon curd
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan