Kyckling Harissa

3
0
Kyckling Harissa

Mat som får hela köket att dofta behöver inte innebära stora grytor och långkok. I denna enkla rätt får det mesta plats i en kastrull - färgglada grönsaker kokas ihop med harissakrydda, mynta och färdigstekt kyckling. Serveras med rostad potatis och en klick ajvaryoghurt.

Skriv ut
Kyckling Harissa

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1 msk
rapsolja
1/2 msk
paprikapulver (mild)
1 tsk
salt
2
morötter
ca 500 g
blomkål
2
röda paprikor
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
vit balsamvinäger
1 msk
harissa (kryddblandning)
1 tsk
mynta
1
förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
150 g
salladsärtor

Aivaryoghurt

2 dl
turkisk yoghurt (10%)
1 msk
ajvar relish

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept