Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling Harissa

Mat som får hela köket att dofta behöver inte innebära stora grytor och långkok. I denna enkla rätt får det mesta plats i en kastrull - färgglada grönsaker kokas ihop med harissakrydda, mynta och färdigstekt kyckling. Serveras med rostad potatis och en klick ajvaryoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en plåt.
  2. Blanda potatis, olja, paprika och salt i en bunke. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och skär morötterna i grova bitar. Skär blomkålen i buketter. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Hacka kycklingen grovt.
  4. Koka upp buljong, vinäger, harissa och mynta i en stor kastrull. Tillsätt grönsakerna och koka under lock ca 3 minuter.
  5. Dra av från värmen, vänd ner kyckling och salladsärtor och smaka av med salt.
  6. Ajvaryoghurt: Rör samman yoghurt och ajvar och smaka av med salt.
  7. Servera i djupa tallrikar med rostad potatis och en klick ajvaryoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk paprikapulver (mild)
  • 1 tsk salt
  • 2 morötter
  • ca 500 g blomkål
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk harissa (kryddblandning)
  • 1 tsk mynta
  • 1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
  • 150 g salladsärtor
Aivaryoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 msk ajvar relish
Lägg till i inköpslistan