Kyckling Harissa

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Kyckling Harissa

Mat som får hela köket att dofta behöver inte innebära stora grytor och långkok. I denna enkla rätt får det mesta plats i en kastrull - färgglada grönsaker kokas ihop med harissakrydda, mynta och färdigstekt kyckling. Serveras med rostad potatis och en klick ajvaryoghurt.

Kyckling Harissa

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna amandine)
1 msk  rapsolja
1/2 msk  paprikapulver (mild)
1 tsk  salt
2   morötter
ca 500 g  blomkål
2   röda paprikor
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk  vit balsamvinäger
1 msk  harissa (kryddblandning)
1 tsk  mynta
1   förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
150 g  salladsärtor

Aivaryoghurt

2 dl  turkisk yoghurt (10%)
1 msk  ajvar relish

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskkarré i ajvarsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med ajvar och oliver
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shakshuka med krämig pumpa och lagrad ost
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga