Kyckling Harissa
Mat som får hela köket att dofta behöver inte innebära stora grytor och långkok. I denna enkla rätt får det mesta plats i en kastrull - färgglada grönsaker kokas ihop med harissakrydda, mynta och färdigstekt kyckling. Serveras med rostad potatis och en klick ajvaryoghurt.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk rapsolja
1/2 msk paprikapulver (mild)
1 tsk salt
2 morötter
ca 500 g blomkål
2 röda paprikor
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk harissa (kryddblandning)
1 tsk mynta
1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
150 g salladsärtor
Aivaryoghurt
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 msk ajvar relish
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer