Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kumerasallad

Skäm bort dina gäster på grillfesten och dröm dig bort till fjärran länder med en sötpotatissallad. Rör ner de söta bananerna med majonnäs och vacker curry för att få den rätta Nya Zeeländska smaken på potatissalladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär två sötpotatisar i centimeterstora tärningar. Koka i 5-10 minuter, den ska bli mjuk men inte vattnig. Det bästa är att ångkoka.
  2. Skär en banan i skivor och blanda försiktigt med curry och majonnäs. Vänd försiktigt ner de nykokta sötpotatistärningarna.
  3. Servera ljummen eller kall.

Tips

På Nya Zeeland heter sötpotatisen Kumera. Där använder man den ungefär som potatis. Det här receptet kommer från ön Rarotonga, som har hört till Nya Zeeland. Den här salladen serverar man ofta som tillbehör när man har barbeque. Den passar också till kallt kött eller som del av en buffé.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 1 banan
  • 1 tsk curry
  • 2 msk majonäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?