Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddiga färskorvar i baguette

Smörgåsmat med egna kryddiga färskorvar på baguette med ljuvlig tzatziki och sallad är lockande till lunch eller picknick. Korvarna gjorda på blandfärs smaksätter du med spiskummin och serverar varma tillsammans med tzatzikin i baguetten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda maizena och varmt vatten. Blanda i köttfärs, ägg, sambal oelek och spiskummin. Pressa i vitlöksklyftorna. Knåda väl och tillsätt salt och peppar.
  2. Rulla bollar stora som pingisbollar och forma dem till avlånga korvar.
  3. Stek färskorvarna i en het lättoljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida.
  4. Dela baguetten i 4 delar (för 4 port). Skär en skåra längs med och vik upp bröden.
  5. Fyll dem med salladsblad, lök- och tomatskivor.
  6. Skeda på lite crème fraiche eller tsatsiki. Lägg på färskorvarna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutanfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1 dl varmt vatten (till majsstärkelsen)
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 - 1 1/2 tsk spiskummin
  • 2 - vitlöksklyftor
  • 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 - 1 1/2 msk olja
  • 1 baguette
  • salladsblad
  • skivad lök
  • tomatskivor
  • 2 dl smaksatt crème fraiche eller tsatsiki
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer