Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås är en magiskt god efterrätt som kan avnjutas både sommar och vinter då den är både värmande och fräsch. Smakerna bryts mot varandra på ett hänförande sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smör, socker och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält. Låt sedan puttra på medelvärme ett par minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ut innanmätet och blanda det med crème fraiche. Rör ner crème fraiche-blandningen i kastrullen. Ställ såsen kallt att svalna.
  3. Pressa apelsinerna. Blanda juice och socker i en stor kastrull och låt puttra i ca 5 minuter eller tills lagen blir simmig. Tillsätt kryddorna och rör om.
  4. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i apelsinlagen och låt puttra tills de börjar mjukna. Servera äppelklyftorna varma med lagen och den kalla vaniljkolasåsen.

För alla:
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl crème fraiche
Lag
  • 2 apelsiner
  • 4 msk socker
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 5 syrliga, fasta äpplen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?