Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås är en magiskt god efterrätt som kan avnjutas både sommar och vinter då den är både värmande och fräsch. Smakerna bryts mot varandra på ett hänförande sätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
50 g smör
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1/2 vaniljstång
2 dl crème fraiche
Lag
2 apelsiner
4 msk socker
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
5 syrliga, fasta äpplen
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi körde grillad sockerkaka till (en favorit) vart toppen gott 😉
Åsa
2021-10-24Kan man vispa upp créme fraichen efter den e blandad med kolasåsen..? Så den blir fastare? Mycket goda smaker!
Carolina
2021-01-04Hej Carolina! Hmm... det är inget vi har testat men om du vill ha den fastare så kanske det skulle funka att låta kolasåsen bli sval/kall först och sen ha i vispad crème fraiche. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-05Lättlagad. Jättegott. Smakerna gifte sig tillsammans till en harmonisk enhet. Sött mouserande var en perfekt matchning.
Raine
2020-10-04