Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

11
4
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås är en magiskt god efterrätt som kan avnjutas både sommar och vinter då den är både värmande och fräsch. Smakerna bryts mot varandra på ett hänförande sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Ingredienser

4 portioner
50 g smör
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1/2 vaniljstång
2 dl crème fraiche

Lag

2 apelsiner
4 msk socker
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
5 syrliga, fasta äpplen

Gör så här

För alla:
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Åsa

2021-10-24

Vi körde grillad sockerkaka till (en favorit) vart toppen gott 😉

Carolina

2021-01-04

Kan man vispa upp créme fraichen efter den e blandad med kolasåsen..? Så den blir fastare? Mycket goda smaker!

Redaktionen ICAse

2021-01-05

Hej Carolina! Hmm... det är inget vi har testat men om du vill ha den fastare så kanske det skulle funka att låta kolasåsen bli sval/kall först och sen ha i vispad crème fraiche. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Raine

2020-10-04

Lättlagad. Jättegott. Smakerna gifte sig tillsammans till en harmonisk enhet. Sött mouserande var en perfekt matchning.