Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås är en magiskt god efterrätt som kan avnjutas både sommar och vinter då den är både värmande och fräsch. Smakerna bryts mot varandra på ett hänförande sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås

Ingredienser

4 portioner
50 g smör
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1/2 vaniljstång
2 dl crème fraiche

Lag

2 apelsiner
4 msk socker
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
5 syrliga, fasta äpplen

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Vi körde grillad sockerkaka till (en favorit) vart toppen gott 😉

    Åsa

  • Kan man vispa upp créme fraichen efter den e blandad med kolasåsen..? Så den blir fastare? Mycket goda smaker!

    Carolina

    Hej Carolina! Hmm... det är inget vi har testat men om du vill ha den fastare så kanske det skulle funka att låta kolasåsen bli sval/kall först och sen ha i vispad crème fraiche. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Lättlagad. Jättegott. Smakerna gifte sig tillsammans till en harmonisk enhet. Sött mouserande var en perfekt matchning.

    Raine

Testa liknande recept

  • Vaniljdoftande sockerskrubb
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärskompott
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kardemummabrylé
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj-semifreddo
    Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad