Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig laxfärs i paprikaringar

Små, söta och goda paprikaringar med en fyllning av lax, salladslök, lime, chili och purjolök. Servera gärna den kryddiga laxfärsen i paprikaringar med salladsfyllda wraps eller med en blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka laxen, lägg i en bunke. Skala och pressa ner vitlöken i bunken. Ansa och finstrimla salladslöken/purjon, tillsätt 1-2 dl (för 4 port).
  3. Grovhacka persiljan och koriandern. Tillsätt det och chilin.
  4. Rör ner limejuice, olivolja och ev ägg. Smaka av med salt och peppar, blanda väl. Ställ åt sidan.
  5. Skär 8 (för 4 port) ca 3 cm tjocka ringar av paprikorna. Hacka det överblivna paprikaköttet och använd det till sallad.
  6. Fyll paprikaringarna med lax-blandningen. Släta till översidan med en blöt stekspade.
  7. Bryn de laxfyllda ringarna på medelhög värme i stekpanna i ca 2 minuter. Vänd dem därefter och ställ in dem i ugnen på mellersta falsen i 7-8 minuter. Servera gärna med salladsfyllda wraps eller en blandad sallad med lite skivad potatis i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar eller purjolök (4 salladslökar motsvarar 1-2 dm purjolök)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka färsk koriander (beroende på storlek) eller malen koriander (1 kruka motsvarar 2 krm malen koriander)
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 msk färskpressad limejuice eller konc limejuice (1 msk färskpresssad juice motsvarar 2 tsk konc limejuice)
  • 2 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 4 stora röda paprikor
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?