Kryddig burrito med isberg och rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig burrito med isberg och rödlök

Snabblagad variant på taco kommer här! Köttfärsen är kryddad med spiskummin, chili och paprika och rullas in med grönsaker i tortillabröden. Populärt hos såväl liten som stor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek den mjuk i olivoljan.
  2. Lägg ner färsen i pannan tillsammans med löken och stek den. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna och tomatkrosset i färsen. Krydda med spiskummin, chili- och paprikapulver. Låt det puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och strimla löken och salladen.
  4. Servera färs med lök, sallad och gräddfil i bröden.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ca 500 g nötfärs
  • 400 g kidneybönor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 dl gräddfil
  • 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3679 kJ / 880 kCal