Kryddig burrito med isberg och rödlök

19
1
Kryddig burrito med isberg och rödlök

Snabblagad variant på taco kommer här! Köttfärsen är kryddad med spiskummin, chili och paprika och rullas in med grönsaker i tortillabröden. Populärt hos såväl liten som stor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012

Kryddig burrito med isberg och rödlök

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
400 g kidneybönor
500 g krossade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1/2 rödlök
1/2 isbergssalladshuvud
2 dl gräddfil
8 tortillabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Marika

2012-10-02

Jättegott och enkelt! Nästa gång byter jag nog ut tortillabrödet mot tacochips.

Näringsvärde per portion

Energi 3679 KJ / 880 kCal
Fett 293 g
Kolhydrater 965 g
Protein 488 g
Läs mer om näringsvärden