Kristyr

Perfekt kristyr till pepparkakor och pepparkakshus som är enkel att göra. Rör ihop äggvita, florsocker och en skvätt ättikssprit, gärna med elvisp. Spritsa kristyren i fina mönster som dekorationer på pepparkakan eller andra bakverk. För färgglad kristyr funkar en droppe karamellfärg fint!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
31 stBra recept men det blev lite kladdigt när man smetade på kristyren 6,5/10
Stig
Det var okej
Anna
bra kristyr pyntade jul grannen med den blev jette fint/sketus
Tomas
Kristyren blir fluffig om man vispar den en god stund! Eva
Eva
Om man vill få kristyren lösare så man kan ”flöda” en yta kan man lägga till vatten någon tesked i taget. När kristyren får en konsistens där den smälter samman på ca 10sek när man droppar ner den i skålen så är den perfekt. Jag brukar dela upp min kristyr så 1/3 är hårdare för bokstäver och bårder, 2/3 för att flöda med.
Karin
Tack för recept! Undrar hur kan man göra så att kristyr blir lösare?
Thu
Hej Thu! Vad kul att höra att du tycker att kristyren blir bra. 😊 För att få kristyren lösare så ska du ta mindre florsocker. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jätte bra 👍
Tina
veldig bra rechept
Victoria
Nice
Maria
Tyvärr fungerade detta recept inte alls för mig. Kristyren blev stenhård, gick inte ihop över huvud taget utan blev en hård klump, inte kladdig eller möjlig att spruta med. Mer ättikssprit och mindre florsocker nästa gång
Moa