Krämiga sillar

2
1
Krämiga sillar

Här har du ett recept på mästerliga och krämiga sillar. Du väljer efter smak currysill, dijonsill med örter eller pepparrotssill. De är enkla att göra och ska stå en timme innan servering. Gott att äta till knäckebröd!

Skriv ut
Krämiga sillar

Ingredienser

8 portioner

Currysill

2
burkar 5-minuters sill à 450 g
1 msk
hett vatten
1 msk
curry
1
stort äpple
3 dl
gräddfil
1 msk
honung
1/2 tsk
salt

Dijonsill med örter

2
burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl
turkisk yoghurt
2 msk
dijonsenap
1 msk
flytande honung
1 msk
olivolja
1 dl
skuren gräslök
1 dl
skuren basilika
1 dl
skuren persilja

Pepparrotssill

2
burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl
crème fraiche
1 dl
riven pepparrot
1 dl
grovskuren dill
rivet skal och saft från 1
citron
1 tsk
salt

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut gräddfil, yoghurt och créme fraiche mot laktosfria varianter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen, yoghurt och créme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Servera med knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Eva

2009-06-06

Tänk vad kul om ngn matbutik i Alanya kunde börja sälja sill...Vi vill också ha till MIDSOMMAR !

Testa liknande recept