Krämiga sillar

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Krämiga sillar

Här har du ett recept på mästerliga och krämiga sillar. Du väljer efter smak currysill, dijonsill med örter eller pepparrotssill. De är enkla att göra och ska stå en timme innan servering. Gott att äta till knäckebröd!

Krämiga sillar

Ingredienser

8 portioner

Currysill

2   burkar 5-minuters sill à 450 g
1 msk  hett vatten
1 msk  curry
1   stort äpple
3 dl  gräddfil
1 msk  honung
1/2 tsk  salt

Dijonsill med örter

2   burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl  turkisk yoghurt
2 msk  dijonsenap
1 msk  flytande honung
1 msk  olivolja
1 dl  skuren gräslök
1 dl  skuren basilika
1 dl  skuren persilja

Pepparrotssill

2   burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl  crème fraiche
1 dl  riven pepparrot
1 dl  grovskuren dill
rivet skal och saft från 1   citron
1 tsk  salt

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut gräddfil, yoghurt och créme fraiche mot laktosfria varianter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen, yoghurt och créme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Servera med knäckebröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Tänk vad kul om ngn matbutik i Alanya kunde börja sälja sill...Vi vill också ha till MIDSOMMAR !

Eva

2009-06-06

Testa liknande recept

Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gurka och pepparrot på knäcke
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungssill
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig pepparrotssill med krasse och rädisor
Betyg 5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga