Krämiga sillar
Här har du ett recept på mästerliga och krämiga sillar. Du väljer efter smak currysill, dijonsill med örter eller pepparrotssill. De är enkla att göra och ska stå en timme innan servering. Gott att äta till knäckebröd!
Ingredienser
8 portioner
Currysill
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
1 msk hett vatten
1 msk curry
1 stort äpple
3 dl gräddfil
1 msk honung
1/2 tsk salt
Dijonsill med örter
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl turkisk yoghurt
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 dl skuren gräslök
1 dl skuren basilika
1 dl skuren persilja
Pepparrotssill
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl crème fraiche
1 dl riven pepparrot
1 dl grovskuren dill
rivet skal och saft från 1 citron
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tänk vad kul om ngn matbutik i Alanya kunde börja sälja sill...Vi vill också ha till MIDSOMMAR !
Eva
2009-06-06