Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Betyg 4 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Recept på krämig och god kasslergratäng med ädelost. Gratängen gör du av kassler, broccoli eller blomkål, mjölk och ädelost. Gör en solrossallad av sockerärter, rädisor och solrosskott. Servera gratängen med salladen och ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli eller blomkål
500 g kassler
6 dl mjölk (3%)
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
2 krm salt
1 krm peppar
4 port ris eller bulgur

Solrossallad

75 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
50 g solrosskott
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

00:05:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Inte så krämig.

    Anders

Näringsvärde per portion

Energi2661 KJ / 636 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater63 g
Protein46.2 g

Testa liknande recept

  • Mangoglaserad kassler med bönsallad
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kassler med mild chilibulgur
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ädelostfyllda dadlar
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad