Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig chilisill

För dig som tycker om sill och kryddiga smaker så är det här ett superrecept! Testa att krydda sillen med crème fraiche, sambal oelek och chilisås. Enkelt, gott och kul!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av från lagen den ligger i. Skär den sedan i vackra munsbitar på snedden.
  2. Blanda ihop crème fraiche och pressad vitlök, sambal oelek och chilisås i en bunke.
  3. Lägg ner sillbitarna försiktigt och vänd om. Låt sillen stå och dra i några timmar, helst över natten men den är även god att äta direkt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blanda sillen med en burk smaksatt chili/paprika crème fraiche för att få en smalare chilisill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt 5-minuters sill (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk chilisås
Lägg till i inköpslistan