Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med rostade rotfrukter & äppelsallad

Klassisk husmanskost med nya toner finner du i denna korv med rostade rotfrukter och äppelsallad. Gör din sötsyrliga sallad på bland annat äpple och krispig rödlök medan korven och de i senapssås täckta, krispiga rotfrukterna tillagas. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär potatis i klyftor. Skala och skär morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.
  3. Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med salt.
  4. Skär några snitt i tjocka korvar, t ex bratwurst. Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  5. Sallad: Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök.
  6. Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senap är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämplig korv används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 4 morötter
  • olivolja till långpannan
  • 1 1/2 msk senap + ev lite till servering
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 4 tjocka korvar t ex bratwurst
Äppelsallad
  • 2 äpplen
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl fryst, hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan