Kolapaj med vaniljlingon

Baka en kolapaj, servera med syrliga vaniljsmakande lingon och lättvispad grädde – den perfekta desserten till höst och vinter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
10 bitar
Vaniljlingon
225 g frysta lingon
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
Deg
3 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk strösocker
120 g smör (iskallt)
1/2 dl vatten
2 tsk äppelcidervinäger
Fyllning
1 1/2 dl strösocker
120 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk flingsalt
1 tsk vaniljpulver
1 dl honung
3 ägg
2 tsk äppelcidervinäger
Till servering
3 dl vispad vispgrädde
Gör så här
01:00:00
00:30:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2204 KJ / 527 kCal
Fett34 g
Salt0.7 g
Kolhydrater51 g
Protein5 g
Kommentarer
10 stTråkig paj smakar inte kola och har en tråkig konsistensen i fyllningen. Gjort exakt som receptet.
Ulla-karin
2 tsk vinäger i pajdegen på receptet här, medan det står 2 msk vinäger i buffétidningen… Jag gjorde receptet enligt tidningen och det blev tyvärr inte bra, pajdegen smakar vinäger.
Maria-pia
Detta recept stämmer inte överens med receptet i buffé nummer 9/25. Vilket är det bättre receptet? Vad betyder det egentligen att sila ner; ska man verkligen hälla genom en sil?
Ann
Hej Ann! Det stämmer att det är olika recept men det blir ändå samma. Vi upptäckte att vi skrivit att man bara ska använda hälften av vinägervattnet i tidningen så vi ändrade på nätet till att man bara ska blanda hälften. Det blir alltså samma resultat men man slipper slänga lite vinäger. Och sila gör man för säkerhetsskull för att eventuella sockerkristaller ska silas bort. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket