UNDER 60 MIN | Medel

Kolafyllda päronmuffins med crumble

Grymt goda muffins med kolagömma under crunchigt smuldegstäcke. Bästa fikat vilken dag som helst! Kolakrämen som dessa päronmuffins är fyllda med hittar du på burk som karamelliserad mjölk eller dulce de leche. Byt päron mot hallon för en syrlig touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär päronet i cm-stora bitar.
  2. Crumble: Nyp ihop smör i tärningar med havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smulig deg. 
  3. Muffins: Vispa ägg, socker, vaniljpulver poröst med elvisp. Rör ner smält smör och mjölk.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten. 
  5. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet, gärna ställda i en muffinsplåt.
  6. Fyllning: Klicka 1 msk karamelliserad mjölk/dulce de leche i mitten av varje muffins. Tryck ner päronbitarna.
  7. Strö över smuldeg och lite flingsalt.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 200°C till de är gyllene, ca 20 minuter. Låt svalna.

Hittar du inte karamelliserad mjölk/dulce de leche är det enkelt att koka egen! Här tipsar vi om hur du gör.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 1 fast päron (gärna conference)
Crumble
  • 40 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
Muffins
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Fyllning
  • ca 2 dl karamelliserad mjölk dulce de leche
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1394 kJ / 333 kCal