Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

En riktig dulce de leche-tårta med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Låt botten vila 1 timme i kylen innan du försiktigt lossar den från formen och brer på dulce de leche. Tårtan garneras därefter med daimgrädden, lite extra strössel av chokladen och söta härliga jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi2943 KJ / 703 kCal
Fett46 g
Salt1.1 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g
Kommentarer
51 stKan man ta margarin istället för smör?
Catharina
Hej Catharina! Det som kan hända är att botten inte blir lika hård annars fungerar det. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vi använder alltid halvfrusna hallon (mycket) på toppen istället, då blir den inte lika söt och det blir mycket godare!
Hanna
Stor favorit här. Jag brukar dock strunta i daim och grädde och bara lägga jordgubbarna direkt på kolasåsen. Toppen gott!!
Susanna
På tok för sött!
Sanna
Jag brukar använda dajmkulor istället för att krossad dajm. Tycker att det blir mkt mjukare smak istället för att man får en vass bit
Christine
Super gott och enkelt! Har även gjort denna gluten och laktosfri!!
Josephine
Hej! Funkar det att frysa botten? Ska göra ett gäng o tänkte förbereda så mycket jag kan.
Mia
Hej Mia! Ja, denna botten går superbra att frysa! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vet någon hur långt i förväg man kan göra digestivebotten? Dagen innan och förvara i kylskåp?
Evelina
Himmelskt god
Maria
Jag kör hallon istället, blir lite mer syra då!
Hanna