Kolacheesecake med popcorn
4.9Världens godaste

Fryst kolacheesecake som toppas med en otrolig kolasås och popcorn. Perfekt att servera som dessert, till födelsedagsfikat och vid andra festliga tillfällen.

Ingredienser
12 bitar
Botten
75 g smör
10 digestivekex
Kolasås
1/2 dl vispgrädde
1 förp mjuka kolor (à 135 g)
Fyllning
400 g cream cheese (färskost, 23 %)
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Kolatopping
1/2 dl vispgrädde
1 förp mjuka kolor (à 135 g)
4 dl karamell popcorn
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stKan man använda dulce de leche istället för kolasås?
Minji
Hej Minji! det går säkert jättebra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej! Jag känner mig otroligt dum, men vad menas egentligen med ”mjuka kolor”? Snackar vi typ Dumle, eller? Kommer inte på några alternativ!
Emma
Hej Emma! Här menar vi typ Werthers orginal Chewy Toffee. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde denna till efterrätt på nyårsafton och den försvann på en gång! Inte för söt eller smakar för mycket karamell. Super god, rekommenderar starkt!
Nellie
Otrolig! Gjorde till nyår. En enkel cheesecake som alla i sällskapet älskade
Josefin
Mycket gott till nyår. Då vi bara var fyra använde jag en liten 12 cm springform och tog en tredjedel av hela receptet förut digestivkexen och smöret, där höftade jag. Blev alldeles perfekt, så rekommenderas att göra desamma om ni inte vill ha så mycket! :)
Elisabeth