Kokt blomkål med senap- och mandelsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokt blomkål med senap- och mandelsås

Ett recept på makalöst god kokt blomkål med senaps- och mandelsås. Du kokar blomkål och gör en sås på bland annat crème fraiche, senap, hackad mandel och gräslök. Servera blomkålen med den krämiga såsen och korv, exempelvis prinskorv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i en kastrull.
  2. Blanda samman lätt crème fraiche, senap, finhackad sötmandel, gräslök, salt och peppar.
  3. Stek prinskorven.
  4. Låt blomkålen rinna av noga och lägg den på ett fat. Ringla såsen över och servera med prinskorv och knäckebröd.

Tips

Såsen passar även till andra typer av kokta grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort blomkålshuvud (à ca 750 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl finhackad sötmandel
  • 1 msk gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 250 g prinskorv
Lägg till i inköpslistan