Nötig ris à la malta

Betyg 2.5 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nötig ris à la malta

En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!

Nötig ris à la malta

Ingredienser

6 portioner

Nötblandning

1 dl hasselnötskärnor
1 dl hel skållad mandel
1 dl kokos
100 g torkade aprikoser
2 apelsiner
1 msk strimlad färsk mynta
1 dl russin

Ris à la malta

500 g färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
1 dl kvarg (10%)
1 tsk vaniljsocker
2 msk honung

Till garnering

färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan man blanda risgrynsgröt och kvarg dagen innan? Mvh Susanne

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi1448 KJ / 346 kCal
Fett19.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater31 g
Protein9.5 g

Testa liknande recept

Fruktris med plommon, nektariner och torkade aprikoser
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Risgrynsgröt med citrus och skummad kanelmjölk
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vegansk Ris à la Malta
Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kall risgrynsgröt med apelsin och kanel
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad