Nötig ris à la malta

Betyg 2.5 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nötig ris à la malta

En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!

Nötig ris à la malta

Ingredienser

6 portioner

Nötblandning

1 dl hasselnötskärnor
1 dl hel skållad mandel
1 dl kokos
100 g torkade aprikoser
2 apelsiner
1 msk strimlad färsk mynta
1 dl russin

Ris à la malta

500 g färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
1 dl kvarg (10%)
1 tsk vaniljsocker
2 msk honung

Till garnering

färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan man blanda risgrynsgröt och kvarg dagen innan? Mvh Susanne

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi1448 KJ / 346 kCal
Fett19.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater31 g
Protein9.5 g

Testa liknande recept

  • Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
    Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk Ris à la Malta
    Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laktosfri saffranspannkaka
    Betyg 2.7 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad