Koka kräftor

Vankas det kräftskiva eller kräftkalas? Här har du ett prima recept på hur du går till väga för att koka kräftorna så att det får en riktigt god smak.

Gör så här
Receptet räcker till ca 25 små kräftor eller 20 stora kräftor. Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker kräftorna i grytan vid kokning. Kräftorna ska vara levande.
00:06:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stKräftorna blev gör salta.
Carl
Dags att revidera detta ålderdomliga recept. Det är år 2025 — vi vet sen flera år tillbaka att kräftor känner smärta. Hur kan ni uppmana folk att koka levande varelser?
Glenn
Godaste Kräftlagen till 2 kg kräftor (färska eller tinade) 6 l vatten 50 cl Canegie Porter 2 dl grovt salt 2 dl halvtorr sherry 0,7 dl farinsocker 0,5 stor gul lök i klyftor 1 burk dillfrö 1,5 bunt dillkronor att lägga överst i grytan. (5 stjälkar dillkronor motsvarar 2 msk dillfrö)
Håkan