Knaprigt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Knaprigt

Välj ut dina favoritfrön till exempel sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor och rosta dem med hett chilipulver, flingsalt och kokos. Fröna blir härligt knapriga och passar exemplariskt till pasta eller som nyttigt snacks till fredagsmyset.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor i torr panna tillsammans med chilipulver och flingsalt, ev också lite riven kokos. 
  2. Förvara i burk och strössla på sallad eller pasta.

Tips

Om man skippar saltet och blandar i lite vaniljsocker i stället passar det på fruktsallad!

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • chilipulver
  • flingsalt
  • ev riven kokos
Lägg till i inköpslistan