Klassisk blodpudding

Ett härligt recept på hemgjord, klassisk blodpudding. Blodpudding som du lagar själv blir godare och mer smakrik än den du köper. Du gör puddingen av bland annat äpple, bacon, grisblod, mjöl och nejlika.

Ingredienser
4 portioner
1 gul eller röd lök
1 msk smör till stekning
1 syrligt äpple
50 g rimmat fläsk eller bacon
50 g smör
500 g grisblod
3 1/2 dl lättöl, mjölk eller buljong
3 1/2 dl grovt rågmjöl
2 msk sirap
1/2 krm malen nejlika
1 krm malen kryddpeppar
1 tsk finstött mejram
1/2 msk salt
1 krm peppar
rårörda lingon till servering
Gör så här
01:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stGår så klart att göra glutenfri. Ersätt rågmjölet med annat mjöl som inte innehåller gluten.
Christina
Smakar som blodpudding ska smaka!
Maria
Hur kan man göra den glutenfri?
Mats
Hej Mats! Ursäkta sent svar. Den går tyvärr inte att göra glutenfri. Det finns att köpa glutenfri blodpudding och skulle den inte finnas på din ICA så be personalen ta in den. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej Alexandra! Prata gärna med din handlare så kan de plocka hem det till dig. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Var får man tag på grisblod?
Alexandra
Hej Jessie! Vi har inte provat med något annat än grisblod. Däremot har vi gjort blodkorv på både nöt och ren och det funkar. Misstänker att det fungerar med getblod men det kan dock bli lite getsmak. Grisblod är mer neutral i smaken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Måste det vara grisblod eller kan man använda vilket blod som helst? Har ingen gris på gården men höns, getter och kaniner...
Jessie