Karibisk köttfärssås
Snabblagad och god köttfärssås med karibisk smak får du genom att koka brynt köttfärs med tomat och curry innan du häller i skivade, söta bananer. Servera sallad med exotisk frukt och ris till den karibiska köttfärssåsen toppad med nötter och kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
2 gula lökar
1/2 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk curry
2 tsk ingefära
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 bananer
2 msk jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Överbliven köttfärs är supergod att lägga i en paj. Extra bananer o jordnötter i skål bredvid. Testa gärna med ananas till också. Smarrigt!
Maria
2007-09-08Helt okej vardagsrecept, men inget för helgen.
Martin
2007-02-12Supergott! Lagom kryddig men kan göras kryddigare om man vill. Serverade rätten tills. med basmati-och råris, blandad sallad på en födelsedagsmiddag. Hade exotiska frukter och extra jordnötter i skålar bredvid. De exotiska frukterna är pricken över i:et. Uteslöt kokosen som extra tillbehör beroende på att jag inte är så förtjust i kokos. Rätten uppskattades verkligen av alla gästerna. Rätten är lätt att göra. Rekommenderas å det varmaste!
Karin
2006-05-10