Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karibisk köttfärssås

Snabblagad och god köttfärssås med karibisk smak får du genom att koka brynt köttfärs med tomat och curry innan du häller i skivade, söta bananer. Servera sallad med exotisk frukt och ris till den karibiska köttfärssåsen toppad med nötter och kokos.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt färsen och bryn.
  2. Sila av den mesta såsen från tomatkrosset. Rör ner tomatköttet, curry, ingefära, salt, peppar, tomatpuré och mjöl. Koka i 5 minuter.
  3. Skiva bananerna. Vänd ner i såsen. Strö över nötterna vid serveringen.
  4. Bjud ris och en sallad med exotisk frukt till detta. Lite riven kokos passar att strö över färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1/2 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk curry
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 bananer
  • 2 msk jordnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?