Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kapten Sabels kycklingsvärd

Kapten Sabels kycklingsvärd är läckra tomat och kycklingspett som har ett hölje av krossade cornflakes och peppar runt sig. Kycklingen serveras med en god sås av bland annat gurka, tomatpuré och hönsbuljong samt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spett: Skär varje kycklingfilé i ca 6 bitar (för 4 port). Vänd bitarna i uppvispat ägg.
  2. Stöt cornflakes, krydda med salt och peppar och vänd kycklingbitarna i cornflakesblandningen. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
  3. Stek kycklingbitarna i oljan i en stekpanna, ca 6 minuter. Trä upp en tomathalva och en kycklingbit på trästickor.
  4. Sås: Skölj och tärna gurkan. Häll buljongen i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, farin, vinäger och salt, och låt koka upp. Red med maizenan och blanda i gurktärningarna.
  5. Servera kycklingspetten med såsen, ris och broccolibuketter.

Ingredienser

Portioner: 4
Spett
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl cornflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 msk olja till stekning
Sås
  • 1/2 gurka
  • 2 dl hönsbuljongtärning eller fond + vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk farin
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?