Kall potatissallad med crème fraiche

Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett26 g
Salt0.6 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g
Kommentarer
9 stKan man byta ut creme fraichen mot turkisk yougert?
Lill-marie
Hej Lill-Marie! Ja, det går fint, det blir ju en lite annan konsistens men det funkar. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket Gott
Ann-christine
Kan jag använda färskpotatis till detta recept?
Ann
Hej Ann! Det går utmärkt att använda färskpotatis till denna sallad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej! Hur lång tid i förväg kan man göra potatissalladen? Blir den bättre eller sämre av att stå i kylen 1-2 dygn?
Anna
Hej Anna! Den går fint att göra i förväg! Den blir nog godare av att stå men den kan också blir lite fastare eller "torrare" beroende på vilken typ av potatis som används. Men det är ju lätt att veva ner lite extra crème fraiche då. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod och enkel att göra. Hoppar över dock socker. Behövs inte.
Helén
Socker 👎🤔 Onödigt att ha med det i recept på potatissallad...
Anne
Enkel och jättegod 😋 Här gillades den till skinkan också 👍
Birgitta
Riktigt god, gjorde för 4 personer. Rekommenderas verkligen!
Alicia
Är det verkligen 5 dl creme fraiche?
Barbro
Hej Barbro! Ja det stämmer med 5 dl crème fraiche, receptet är för 8 personer gjort på 2 kg potatis. Hälsningar Ulrika
ICA-köket