Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

K C ranch hamburgare

Utmärkta hamburgare att grilla. Lägg upp hamburgaren på ett hamburgerbröd med isbergssallad, tomatskivor och lökringar. Klicka på en dressing gjord av crème fraiche och sweet chilisås och servera med krispiga pommes frites.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda nötfärs med vatten, salt och peppar till en jämn smet. Dela färsen i och forma till 4 hamburgare (för 4 port).
  2. Blanda en dressing på crème fraiche och sweet chilisås, ställ kallt.
  3. Grilla hamburgarna 2-3 minuter på varje sida, låt vila under folie ytterligare 5 minuter.
  4. Fördela hamburgare och isbergssallad, tomatskivor och lökringar på hamburgerbröden, klicka på dressingen. Servera med krispiga pommes.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt hamburgarna med t ex ingefära och vitlök och såsen med sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 3 1/2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • isbergssallad
  • tomatskivor
  • lökringar
  • hamburgerbröd
  • krispiga pommes frites till servering
Lägg till i inköpslistan