Jossans senap

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
3
Jossans senap

Jossans lättlagade senap blandar du ihop på bara några minuter. Med en välsmakande konjak, krämig vispgrädde och kryddor får senapen en aromatisk och spännande smak. Servera senapen till till exempel kött, skinka, korv eller på smörgåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Jossans senap

Ingredienser

8 portioner
50 g  senapspulver
5 tsk  socker
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1   äggula
1/2 dl  vispgrädde
1 msk  konjak
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Sjukt stark! Blandade i crème fraiche för att få ner ”bettet”.

Jenny

2023-12-21

Rekomenderar den som älskar en mycket stark senap. Rund i smaken sen kommer starkheten. Ett måste till julbordet och skinkan

Eva

2003-12-10

Rekomenderar den som älskar en mycket stark senap. Rund i smaken sen kommer starkheten. Ett måste till julbordet och skinkan

Eva

2003-12-10

Testa liknande recept

Honungssenap
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julsenap med citrus
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelsenap
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Hemgjord senap med fikon 
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och dragonsenap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga