Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jossans senap

Jossans lättlagade senap blandar du ihop på bara några minuter. Med en välsmakande konjak, krämig vispgrädde och kryddor får senapen en aromatisk och spännande smak. Servera senapen till till exempel kött, skinka, korv eller på smörgåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senapspulver, socker och ättika väl.
  2. Vispa ihop äggulan med grädden. Rör ner i senapen. Vispa senapen slät och smaksätt med konjak och kryddor. Ställ kallt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 50 g senapspulver
  • 5 tsk socker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 äggula
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan