Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jordgubbsplättar

Dessa glada och festliga jordgubbsplättar brukar göra succé hos barnen och passar perfekt att bjuda på både på födelsedagskalaset och som mellanmål. Stek plättarna med de finhackade jordgubbarna direkt i stekpannan och servera med krämig vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget och sedan resten av mjölken. Smält smöret och rör ner det i smeten tillsammans med socker och salt. Låt smeten svälla i minst en halvtimme i rumstemperatur.
  2. Finhacka jordgubbarna, sockra ev lätt.
  3. Stek plättarna i matfett. Lägg försiktigt ner 1 msk jordgubbshack på varje plätt direkt i stekpannan. Vänd och stek på andra sidan. Eller lägg på "gubbarna" efter vändningen, det är enklare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 msk smält smör eller margarin
  • 1 l jordgubbar + ev lite socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?