Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås är en avancerad men utsökt dessert som du gör av bland annat jordgubbar, Cointreau eller annan apelsinlikör, ägg, grädde, socker och apelsin. En lyxig dessert perfekt till fest.

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
2 msk Cointreau (apelsinlikör)
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Maräng

2 äggvitor
1 dl socker

Apelsinsås

1 dl socker
saft och skal från 1 tvättad apelsin
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl

Gör så här

03:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Skulle vilja veta om det går bra att använda frysta jordgubbar (som är tinade) till själva parfaiten? (Till dekorationen blir det naturligtvis bäst med färska jordgubbar.)

    Therese

    Hej Therese! Det borde funka finfint! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

  • Superenkel daimparfait
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffransparfait
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängparfait med hallon och choklad
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad