Jordgubbsmarmelad

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Jordgubbsmarmelad

Lättlagad och fenomenalt god jordgubbsmarmelad med toner av kanel, lagerblad och cointreau. Smakar förträffligt med god ost och kan även serveras till nybakade scones!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Jordgubbsmarmelad

Ingredienser

4 dl
2 liter jordgubbar
3 dl socker
3 kanelstänger
5 lagerblad
2 msk Cointreau

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Blev verkligen en väldigt god marmelad! Var lite tveksam först till kryddorna men lyfte verkligen smaken på marmeladen. Hade ingen cointreau hemma (gillar det inte ens) men ersatte med rivet apelsinskal och 2 msk citronsaft, blev jättebra.

    Kristina

  • Hur länge håller den i kylen?

    Jeanett

    Hej Jeanett! En öppnad burk håller ca 1 månad i kylskåp. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Early bird breakfast martini
    Betyg 3 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Morotsmarmelad med citron och kanel
    Betyg 3.9 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad