Hemgjord jordgubbskräm
Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
6 portioner
1 kg färska eller frysta jordgubbar
1 - 2 dl strösocker
5 dl vatten
7 msk majsstärkelse eller 4 msk potatismjöl (för 6 port)
Serveringsförslag
mjölkdryck
jordgubbar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölkdryck mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Receptet har uppdaterats med ökad mängd majsstärkelse juli 2020.
Gör så här
Tips
Önskas en helt slät kräm, så går den såklart att mixa.
Krämen kan smaksättas med 1 msk färskpressad citronjuice och 1/2 tsk vaniljpulver (för 6 port). Ha då i det tillsammans med sockret.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev perfekt, tog bara 1 dl socker , då jag inte vill ha för sött. Lät den stå i kylen till dagen efter, Mums 😋 blev det.
Susanne
2023-06-24Hur kan det bli laktosfri??? Ni förslår ju ”Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.”
Sören
2022-10-18Det blev bra när den fick svalna (som saft när den var varm). Mixade den. Frös in lite i glassformar, blev kanon som isglass till tvååringen nu när det är varmt.
Sofie
2022-07-21