Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbsambrosia

Jordgubbsambrosia är en jättegod efterrätt som smakar bäst nybakad. Baka samman ambrosian med smör, vetemjöl, apelsinskal, ägg och socker. Toppa med jordgubbar och apelsinklyftor och glasera med florsocker och pressad apelsin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj och bröa en rund veckad form, en ambrosiaform, ca 26 cm i diameter (för 10 port).
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Rör i mjöl och apelsinskal. Tillsätt matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 min. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna under formen.
  3. Glasyr: Rör samman siktat florsocker med apelsinsaft. Ta inte all saft från början utan späd försiktigt så att glasyren får en jämn och slät konsistens.
  4. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i skivor och fördela skivorna över kakan. Lägg ev även på apelsinskivor. Bred glasyren över. Smakar bäst nybakad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • rivet skal av 1 apelsin (liten)
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • ca 2 msk pressad saft av apelsin
  • 15 jordgubbar
  • ev apelsinskivor
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer