Japansk lax

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Japansk lax

Grillad lax med japanska smaker - fantastiskt på lata sommardagar! Marinaden av olja, wasabi och senap ger fisken rika smaker. Laxen serveras med wokade grönsaker och jasminris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Japansk lax

Ingredienser

4 portioner
500 g  skinn- och benfri lax
2 tsk  pressad citron
2 msk  soja
1   paket wokgrönsaker (à ca 250 g)
salt och peppar
1 msk  wasabi (japansk krydda)
1 tsk  fransk senap
4 msk  olja
2 tsk  vinäger
1 1/2 tsk  grovhackad grönpeppar
4   port jasminris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

mycket gott och ganska snabblagat. Laxen kan med fördel marineras lite längre. Jag tog japans soja för att få lite sötma. Den kinesiska tycker jag är för salt. Vi kommer absolut äta detta flera gånger. En mycket lyckad fredagsmiddag.

Charlotte

2007-08-04

Testa liknande recept

Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokade sataygrönsaker
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga