Japansk lax
Grillad lax med japanska smaker - fantastiskt på lata sommardagar! Marinaden av olja, wasabi och senap ger fisken rika smaker. Laxen serveras med wokade grönsaker och jasminris.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri lax
2 tsk pressad citron
2 msk soja
1 paket wokgrönsaker (à ca 250 g)
salt
peppar
1 msk wasabi (japansk krydda)
1 tsk fransk senap
4 msk olja
2 tsk vinäger
1 1/2 tsk grovhackad grönpeppar
4 port jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
mycket gott och ganska snabblagat. Laxen kan med fördel marineras lite längre. Jag tog japans soja för att få lite sötma. Den kinesiska tycker jag är för salt. Vi kommer absolut äta detta flera gånger. En mycket lyckad fredagsmiddag.
Charlotte
2007-08-04