Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Japansk lax

Grillad lax med japanska smaker - fantastiskt på lata sommardagar! Marinaden av olja, wasabi och senap ger fisken rika smaker. Laxen serveras med wokade grönsaker och jasminris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i portionsbitar. Blanda pressad citron och soja. Häll det över laxen. Låt marinera i ca 15 minuter.
  2. Woka wokgrönsakerna i lite olja. Salta och peppra.
  3. Blanda wasabi (japansk krydda) med fransk senap och rör i olja. Smaka av med vinäger. Ställ åt sidan.
  4. Häll marinaden från fisken över grönsakerna. Klappa in grönpeppar i laxen. Stek eller grilla laxen i ca 3 minuter per sida.
  5. Servera med grönsakerna och droppa dressingen över. Jasminris är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinn- och benfri lax
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk soja
  • 1 paket wokgrönsaker (à ca 250 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk wasabi (japansk krydda)
  • 1 tsk fransk senap
  • 4 msk olja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 1/2 tsk grovhackad grönpeppar
  • 4 port jasminris
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer