Ingefärskyckling med ugnsstekta grönsaker i senapsdressing
Kycklingrätt med spännande och nya smakkombinationer! En krämig senap- och citronsås är pricken över i på de ingefärskryddade benen. Ugnsstekta grönsaker med äpplen ger söta smaker till den annars heta rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 st kycklingklubbor (à ca 250 g)
4 - 6 färska rödbetor
3 rödlökar
750 g sköljd potatis
1 msk rapsolja
1 tsk salt (gärna gourmetsalt)
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
2 - 3 äpplen
2 msk grovhackade valnötter
2 msk grovhackade persilja
Dressing
3 msk rapsolja
1 msk pressad citronjuice
1 msk grov, söt och stark senap
2 krm salt
Lingonsås
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott.
Maria
2023-06-07Fantasiskt gott med kombinationer av smaker av salt,syrligt, sött etc och olika konsistenser av ingredienser. Spännande matupplevelse! Som viktväktare valde jag mindre fett och kunde då unna mig denna njutning.
Agneta
2007-03-18Det blev kanongott! Fick inte ihop hur alla smakerna skullen passa men det blev jättebra. Lingonsåsen var pricken över i:t. /Annie
Annie
2007-01-02