Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ingefärskyckling med ugnsstekta grönsaker i senapsdressing

Kycklingrätt med spännande och nya smakkombinationer! En krämig senap- och citronsås är pricken över i på de ingefärskryddade benen. Ugnsstekta grönsaker med äpplen ger söta smaker till den annars heta rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rödbetor och rödlök i klyftor. Skär potatisen i klyftor.
  3. Lägg potatisen, rödbetorna och löken på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
  4. Krydda kycklingen med salt, peppar och ingefära. Bryn klubborna några minuter på båda sidor i olja i en het stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.
  5. Ställ in kycklingen på ett galler i nedre delen av ugnen. Sätt in plåten med grönsaker i mitten av ugnen. Stek i ca 30 minuter.
  6. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg in dem i ugnen på plåten. Stek i ytterligare 10 minuter.
  7. Blanda ihop dressingen och såsen var för sig.
  8. Lägg de ugnsstekta grönsakerna och äpplena på ett stort fat, häll över dressingen och blanda runt. Lägg på kycklingen och strö över valnötter och persilja.
  9. Servera med en klick lingonsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st kycklingklubbor (à ca 250 g)
  • 6 färska rödbetor
  • 3 rödlökar
  • 750 g sköljd potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 äpplen
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • 2 msk grovhackade persilja
Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk grov, söt och stark senap
  • 2 krm salt
Lingonsås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?