Indisk rislåda | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indisk rislåda

Varför inte prova på en indisk rislåda till middag? Rätten blir vacker och fantastiskt smakrik av parmesanosten och kryddblandningen. Servera curryriset på en salladsbädd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Tillsätt ris och curry. Fräs tills lök och ris är guldigt och glansigt. Späd med grönsaksbuljong. Sjud riset under lock i ca 20 minuter.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och tärna rotselleri. Fräs äpple, selleri och majs och gröna ärter i olja. Krydda med spiskummin. Salta och peppra. Blanda ner grönsakerna i det färdigkokta riset.
  3. Fördela grönsaksriset i 4 lätt smorda portionsformar (för 4 port). Riv eller hyvla över parmesanost. Gratinera i 225°C, i ca 10 minuter. Servera med sallad på isberg och apelsin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 dl ris
  • 1 1/2 tsk curry
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 äpplen
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
  • 1 burk väl avrunnen majs (à ca 300 g)
  • 125 g gröna ärter
  • 1 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • parmesanost
  • isbergssallad
  • apelsin
Lägg till i inköpslistan