Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.

Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Ingredienser

4 portioner

Vaniljglass

5 dl vispgrädde
1/2 dl flytande honung
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 tsk vaniljpulver

Ingefära- och vaniljstekta päron

2 fasta päron
2 msk smör
1/2 msk finriven ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap

Till servering

4 färdiga croissanter
1/2 dl hackad mörk choklad
florsocker

Gör så här

06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4233 KJ / 1011 kCal
Fett77 g
Salt1.04 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Kokosglass på pinne
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.144 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel tryffelfudge med hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.7 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad