Hovmästarsås

Betyg 3.8 av 5.116 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Hovmästarsås

Ingredienser

4 portioner
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 dl hackad dill
ev peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Skar sig första gången. Får temperera bättre.

Lars

2025-07-31

Håller med om oljan, fick tillsätta mer senap och vispa som bara den. Men den blev god!

Pär

2025-04-21

Lite trött i armen, men resultatet blev jättegott!

Mats

2025-04-19

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.123 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ramslöksmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Senapssill
Betyg 4.1 av 5.152 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Deviled eggs
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad