Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsglass med frukt

Hemmagjord glass är ofta en favoritdessert för både barn och vuxna. Denna glass gör du på äggulor, matlagningsyoghurt och vispad grädde och smaksätter med honung. Frys honungsglassen i minst fyra timmar och servera den med fräscha frukter och bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop äggulor, honung och matlagningsyoghurt.
  2. Vispa grädden hårt och rör ner den i äggsmeten. Häll smeten i en rund form och täck med plastfolie.
  3. Frys glassen i minst 4 timmar. Låt sedan glassen stå i kylen att mjukna i 30 minuter. Skala frukten och skär den i skivor. Lägg fruktskivor och bär ovanpå glassen. Servera.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äggulor
  • 4 msk flytande honung
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • 2 dl jordgubbar (eller knappt tinade hallon)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?