Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortroncheesecake

Cheesecake anses av många vara den perfekta efterrätten! Testa att göra cheesecaken med hjortron; smaken och konsistensen kommer få det att vattnas i munnen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krossa kexen i en matberedare tillsammans med kanelen. Smält smöret och blanda allt till en grynig deg. Tryck ut degen i en form så att den är 1/2-1 cm tjock. Ställ in i kylen att svalna.
  3. Vispa upp philadelphiaosten så att den blir fluffig. Tillsätt vaniljsocker, citron, socker och ett ägg i taget.
  4. Slå smeten över kakbotten och grädda i ugn ca 30 minuter. Låt svalna.
  5. Bred sedan ett lager hjortronsylt över och låt svalna i kyl minst 3 timmar.
  6. Skär i små bitar och servera.

Ingredienser

Portioner: 8
Botten
  • 250 g finhackade digestivekex
  • 8 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
Fyllning
  • 2 pkt färskost à 200 g
  • 3 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 dl hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?